De zwangerschapsyoga partnerles  

Regelmatig krijg ik te horen dat de partner nou niet echt staat te springen om mee te mogen (eeh moeten ;-)) naar de partnerles van de zwangerschapsyoga. En dat begrijp ik ook. Je hebt als ‘partner van’ geen idee wat je er van moet verwachten en of jullie daar samen überhaupt wel iets aan gaan hebben.
Laat ik hier wat meer uitweiden over deze gevreesde partnerles en jullie op die manier wat geruststellen en wie weet zelfs enthousiast maken.

De naam is misschien wat misleidend maar laat ik beginnen met te zeggen dat we op de partnerles van de zwangerschapsyoga geen yoga gaan doen. Mijn focus in deze partnerlessen ligt vooral op jullie samen zo goed mogelijk voor te bereiden op de aanstaande bevalling.
Dit doen we allereerst door samen 2 ademhalingstechnieken te oefenen, de buikademhaling en de flankademhaling. Dan weet je partner ook welke technieken jij kunt gebruiken tijdens de bevalling om de weeën mee op te vangen en hoe hij jou daar in kan ondersteunen. Het kan jou meer rust en vertrouwen geven als je weet dat je partner de tools heeft om jou hierin te helpen.

Na de ademhalingstechnieken gaan we door met een stuk theorie. We doorlopen de fases van de bevalling, wat je kunt verwachten in welke fase en wat je kunt doen om deze fase zo goed mogelijk te doorlopen. We hebben het over wat jij en je partner samen kunnen doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Daarnaast bespreken we ook de voor en nadelen van pijnstilling, het wel of niet laten uitkloppen van de navelstreng, de werkzame hormonen en hoe die jou kunnen helpen, verschillende baarhoudingen, tips om de weeën op te vangen en nog veel meer.

Na het stukje theorie gaan we door en sluiten we af met de massages. Manieren waarop hij jou kan ondersteunen om de weeën op te vangen, massages die zorgen voor ontspanning en die een pijnstillend effect kunnen hebben.

Er wordt vaak gezegd dat je een bevalling niet kunt plannen en dat klopt. Wat je wel kunt doen is jezelf informeren en de juiste omstandigheden creëren die jouw lichaam nodig heeft om je kindje op de wereld te zetten.

© Copyright - Lindy Bosma- Satya mama - Alle rechten voorbehouden - Made by Saskia