Selfcare

– ZELFZORG –

Hashtag selfcare, een hip woord wat tegenwoordig steeds meer gebruikt wordt.
En toch vinden we het vaak nog best moeilijk om echt goed voor onszelf te zorgen. Om hulp te vragen, aangeven wat onze behoeftes zijn maar ook waar onze grenzen liggen, om geld uit te geven aan onszelf, wordt het gezien als luxe in plaats van als noodzaak.

Tijdens je zwangerschap kan dit nog eens extra sterk naar voren komen. Je wil niet flauw zijn, je wil niemand teleurstellen, je wil het liefste gewoon doorgaan zoals je altijd bent doorgegaan.

Lees meer

You do You !

De beste opvoeders zijn diegene zonder kinderen…
Gold ook voor mij, ik wist namelijk wel hoe ik het zou gaan doen. Mijn kind zou wasbare luiers dragen, veel gedragen worden, zo lang mogelijk borstvoeding krijgen, vóór de 2 jaar stoppen met de speen en graag met 3 jaar maar toch maximaal 4 jaar zindelijk zijn.

Jeee wat heb ik het mezelf moeilijk gemaakt zeg en wat ben ik bekomen van al die idiote regels die ik in mijn hoofd had van ‘hoe het hoort’.

Lees meer

Luisteren naar je lijf

Luisteren naar je lijf…

Je bent zwanger. Je bent dolgelukkig met je zwangerschap. De eerste drie maanden zijn best pittig met veel vermoeidheid en misselijkheid, maar hè dat hoort erbij. Je accepteert het met liefde want jij krijgt jouw zo gewenste kindje!

Je loopt tegen de 20 weken en alles gaat goed. Je krijgt meer energie en geniet van het zwanger zijn. Maar de 20 weken passeren en je merkt dat er een beetje een zeurende pijn ontstaat in je onderrug. De pijn wordt met de dag erger en braaf maak je een afspraak bij de bekkenfysio. Deze geeft je oefeningen mee om de klachten wat te verlichten of op z’n minst niet erger te maken. Lees meer