Bengkung Belly Binding

9 maanden lang heb jij je kindje gedragen, was je buik gevuld. Na de bevalling kan het dan opeens heel leeg en onwerkelijk aanvoelen. Soms voelt het letterlijk alsof er een gat ontstaan is en kan het ook heel open en kwetsbaar aanvoelen. Een Beng Kung buikwikkel kan je dan de omhulling en de steun geven die je op dat moment nodig hebt, zowel fysiek als emotioneel.

Beng kung belly binding is een oude Maleisische methode van inbinden van de buik van de pasbevallen vrouw, vanaf haar bekken tot haar ribben.  Dit gebeurt door middel van een lange lap (17 meter) katoenen stof.

Waarom Belly binding: 

  • Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht.
  • Het ondersteunt nog niet helemaal ontwikkelde spieren zoals o.a. de buikspieren. Dit zorgt er ook voor dat een eventuele diastase sneller hersteld.
  • Het vermindert het gevoel van ‘leegheid’ in je buik van de bevalling.
  • Het geeft emotionele ondersteuning. Het zorgt er voor dat je dichter bij jezelf kunt blijven in deze vaak kwetsbare periode.
  • Het verwarmd de buik, en plek die juist in deze periode veel warmte en zorg nodig heeft.
  • Het voorkomt rugpijn. Als je de wikkel draagt krijg je als vanzelf een goede, rechte houding.
  • Het biedt je 360˚ ondersteuning die je buikspieren terug laat veren, terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.

Een Belly bind pakket van 3 sessies:
€175,- excl 50,- borg 

Ongeveer 4 tot 7 dagen na je bevalling kom ik bij je thuis. Je ontvang een buikmassage met verwarmende pakking, dit bereid je lichaam alvast voor op het wikkelen. Terwijl jij heerlijk ontspannen op bed ligt met de verwarmende pakking ontvang je een been en voetmassage.
Daarna wordt je in gewikkeld.

Ik kom drie keer bij je thuis, het liefst om de paar dagen. Dan leer ik je ook hoe jij jezelf kunt inwikkelen, of hoe een partner dit eventueel bij jou kan doen.

De buikwikkel kun je kopen maar je kunt hem ook huren met een borg. Zodra je voelt dat je het wikkelen niet meer nodig hebt breng je de wikkel weer terug en ontvang je de borg retour.

“Één week na de bevalling kwam Lindy bij ons thuis. Een prachtige rustige vrouw die een fijne energie meebracht. In de drukte, chaos van een newborn in huis, liet ze mij mijn verhaal doen. Gaf ze mij een heerlijke buikmassage met een heerlijk geurende olie en leerde ze mij bellybinding. Ze gaf ook ruimte aan de baby toen ze een slokje wilde drinken.
Belly binding gaf me steun aan mijn rug en bekkengebied, zodat de diepere buikspieren langzaamaan weer konden wennen om te gaan werken. Energetisch verstevigde het mijn center, ik kon weer meer mijn middenpunt voelen. Het is zoveel meer dan alleen een lapje stof!
Het was erg fijn en zeker een aanrader om Lindy te laten komen in of na de kraamweek. In alle hectiek, veranderingen die zo ingrijpend zijn, even de ruimte en tijd nemen voor jouw lijf.”

-Chamera

© Copyright - Lindy Bosma- Satya mama - Alle rechten voorbehouden - Made by Saskia