You do You !

De beste opvoeders zijn diegene zonder kinderen…
Gold ook voor mij, ik wist namelijk wel hoe ik het zou gaan doen. Mijn kind zou wasbare luiers dragen, veel gedragen worden, zo lang mogelijk borstvoeding krijgen, vóór de 2 jaar stoppen met de speen en graag met 3 jaar maar toch maximaal 4 jaar zindelijk zijn.

Jeee wat heb ik het mezelf moeilijk gemaakt zeg en wat ben ik bekomen van al die idiote regels die ik in mijn hoofd had van ‘hoe het hoort’.

Mijn kind had namelijk hele andere plannen en ikzelf bleek ook een hele andere moeder te zijn dan het plaatje wat ik op een voetstuk geplaatst had, van hoe ik het wel eens even allemaal zou gaan doen.

Borstvoeding duurde tot 4 maanden, toen zat ik er doorheen en ben ik huilend tot de conclusie gekomen dat ik niet meer kon. Dragen was geen succes met mijn rug klachten. Wasbare luiers, ik heb het geprobeerd, het was niet mijn ding. Mijn zoontje was 5 toen hij zindelijk was, toen was hij er pas aan toe, en super trots dat we waren! En als laatste waar ik me zelf nog wel eens voor heb geschaamd met de gedachte ‘doe ik dit nu uit gemakzucht of is het goed zo?’ Hij is net 6 geworden en ook net pas gestopt met zijn speentjes snachts. Eerder lukt het ons gewoon echt niet en waren die speentjes soms echt het enige wat ons door moeilijke momenten en moeilijke nachten heen hielp.

Mijn conclusie
‘Zo hoort het’ die zin bestaat niet in opvoedland. Doe wat werkt voor jou, wat werkt voor jou als moeder, wat werkt voor jouw kind en wat werkt voor jullie gezin. Er spelen zo veel factoren mee in waarom dingen gaan zoals ze gaan, vergelijken is echt echt echt zo ontzettend zinloos.
Ik kan het weten want ik heb mezelf er lang genoeg gek mee gemaakt.
En nu ein-de-lijk kan ik helemaal vrede hebben met hoe het is en zien dat het ook echt goed is zoals het is. En ergens anders kan het compleet anders zijn en óók goed zijn zoals het is.

#youdoyou

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *